Veelgestelde vragen

Opwaarderen

Tweelandensim

 • Bij Telesur Mobiel is de voicemail standaard ingeschakeld wanneer je onbereikbaar bent. Voor het aan- of uitmaken, bel 1233 en volg de instructies. • Je bespaart je familieleden, vrienden en kennissen met een Telesur Mobiel Nederland of Tele G aansluiting inderdaad de nodige belkosten, aangezien zij je nu voor hetzelfde tarief kunnen bellen als wanneer je in Suriname zou zijn. • Bij een Samsung: Instellingen -> Connections --> Mobile Networks --> Access Point Names --> telesur--> dataxs.mobi

  Iphone: Instellingen --> Mobiel Netwerk --> Mobieledatanetwerk --> APN --> dataxs.mobi • TELEFOON KLAARMAKEN VOOR GEBRUIK

  1. Plaats de Telesur SIM-kaart in uw opgeladen telefoon.
  2. Zet de telefoon aan.
  3. Toets de pincode in en druk op (ok). Met deze handeling accepteert u de algemene voorwaarden van Telesur Mobiel.
  4. Het standaard beltegoed wordt automatisch opgewaardeerd.

  Let op! Bewaar de plastic kaart, waar uw SIM-kaart in zat, goed; hierop staat uw PUK-code.

  Werkt het niet? 
  Als de SIM-kaart niet werkt in uw telefoon, heeft uw telefoon wellicht een SIM-lock. Wanneer uw toestel een dergelijk slot bevat kunt u niet meleen de Telesur Mobiel SIM-kaart gebruiken. Voor toestellen ouder dan een jaar kunt u bij uw oude provider gratis een code aanvragen waarmee u de SIM-lock eraf haalt.

  VEILIGHEID EN VERLIES

  Pincode veranderen
  De pincode kunt u veranderen door de volgende handeling te verrichten: 
  Toets: * 04 "(oude pincode) * (nieuwe pincode)*(nieuwe pincode)#

  PUK-code 
  Wanneer u driemaal de verkeerde PIN-code heeft ingetoetst, wordt uw SIM-kaart geblokkeerd. U kunt deze opheffen met uw PUK-code. De PUK-code vindt u onder de kraslaag op de plastic kaart waarin uw SIM-kaart zat. Om de blokkering op te heffen toets: **05*(PUK-code)*(nieuwe pincode)*(nieuwe pincode)#

  BELTEGOED
  Opwaarderen via e-voucher

  Uw beltegoed waardeert or op met de Telesur e-voucher. 
  1. You read of instructies op from e-voucher of op www.telesur.nl 
  2. Toets: *100*(e-voucher code)# gevolgd door (send/bellen]Bundels

Onbeperkt bellen

 • Bij Telesur onbeperkt bellen betaalt u altijd vooruit. De eerste betaling van 24,95 euro betreft het maandtarief van de eerste maand. De aansluitkosten van 24,95 euro hoeft u niet te voldoen.
  De dag van aanmelding is de facturatiedatum.  Voorbeeld: U heeft u zich  op de 16de van de maand aangemeld. Ruim voor de 16de wordt er een factuur naar uw email adres gestuurd waarna u verschillende opties heeft om te betalen. Indien de betaling op tijd wordt ontvangen dan kunt u na de vervaldatum gewoon doorbellen tot de 16de  van de daarop volgende maand. Wordt echter om wat voor reden de betaling niet geaccepteerd dan wordt uw account na de vervaldatum afgesloten. U wordt daarvan dus niet van te voren op de hoogte gesteld. • Het is niet bij een ieder mogelijk de dienst werkend te krijgen. Het kan soms dat de ADSL provider niet meewerkt of dat instellingen/programma’s op de PC’s het niet mogelijkmaken de dienst te gebruiken. 
  Telesur zal haar uiterste best doen de dienst werkend te krijgen, maar is niet verantwoordelijk voor de breedbandverbinding en PC. Indien men er zich op beroept dat men geen gebruik heeft kunnen maken van de dienst dan zal alleen restitutie van de laatste maand plaatsvinden. • Hieronder vindt u onze tarievenlijst voor Telesur onbeperkt bellen.
  Tarievenlijst

  Installatie kosten Telesur “Onbeperkt Bellen” € 24,95
  Bellen naar vaste nummers in Suriname tegen een vast maandtarief € 24,95
  Belbundel voor Tele-G nummers Suriname 100 minuten Gratis inclusief
  Optioneel Belbundel naar vastnet Nederland 500 minuten € 5,--
  Optioneel  
  ATA-box eenmalig € 60,--
  Verzendkosten € 13,95
 • Download hier onze softphone:

  • Telesur.msi


 • Indien u zelf over een ATA-box beschikt of een voip telefoon dan kunt u de onderstaande instelling gebruiken voor het programmeren van dit apparaat:

  SIP Server: sip.telesuronbeperktbellen.nl

  Als username dient u de Account ID in te vullen en niet het surinaamse telefoonummer VoIP nummer.

  Bij de dienst Telesur Onbeperkt Bellen ontvangt u een gratis softphone een telefobnie applicatie voor uw computer. Voor de mensen die niet beschikken over een computer of het lastig en/of ingewikkeld vinden te bellen via een softphone bestaat de mogelijkheid tot de aanschaf van een ATA-box.


  HT486  HT502

  De ATA-box Analog Telephone Adapter is een kastje dat wordt aangesloten op het modem en de telefoon. De computer is dus niet nodig voor het voeren van een gesprek, de breedband verbinding echter wel. Bij het opnemen van de telefoon is er direct een kiestoon. En ook bij het gebeld worden gaat de telefoon gewoon over. Het kastje kan overal worden gebruikt waar er een breedbandverbinding beschikbaar is.

  Bestelling, levering en restitutie
  De ATA-box kunt u bestellen op de selfcare omgeving. Als de betaling ontvangen is wordt de ATA-box verstuurd.
  De kosten voor de ATA-box zijn 60,-- euro en de verzendkosten bedragen 13,95 euro.  De box wordt binnen 2 weken aan huis geleverd.
  De bestelling kan worden geplaatst via de selfcare omgeving: http://mijn.telesuronbeperkbellen.nl of via Klantenservice: 0900 2021 914. De ATA-box wordt na aanschaf eigendom van de klant.  Slechts is de eerste maand na aanschaf is er restitutie mogelijk bij inlevering van de box. Let op! Indien u de ATA-box aan de deur weigert en in een latere instantie vraagt dat de box alsnog wordt verstuurd, zullen u extra kosten in rekening worden gebracht. In dat geval worden opnieuw de verzendkosten van 13,95 euro in rekening gebracht. 

  Defecte ATA-box

  Indien wordt besloten, in samenspraak met Klantenservice, dat de ATA-box defect is dan kan deze worden omgeruild. U dient dan eerst de complete ATA-box op te sturen naar het door Klantenservice opgegeven adres. Na ontvangst wordt u een nieuwe box toegestuurd. De verzendkosten bedragen 13,95 euro. Indien de box door de klant is beschadigd dan dient deze een nieuwe box aan te schaffen.

  • Sip Server
  • Handleiding gebruik ATA-box HT502
  • Handleiding gebruik ATA-box HT486


 • U kan deze dienst op elk gewenst moment opzeggen. U dient daarvoor contact op te nemen met Klantenservice: Tel. 0900 - 2021 914 die 7 maal 24u voor u van dienst staat of u kunt emailen naar info@telesur.nl. De dienstverlening kan per direct worden stopgezet. Indien de factuur voor de daarop volgende maand reeds is verstuurd naar de bank dan wordt dit bedrag aan u teruggestort.Aanmelden
nieuwsbrief